I himmeln

2 juli 1991. Då tog min mor sitt sista andetag och lämnade detta jordeliv. Lämnade cancern. Lämnade all smärta. Lämnade sin son. Och hennes lilla flicka. Sista dagarna sa hon att hon var redo. Att hon var nyfiken på vad som fanns där på andra sidan. Hon var så stark, så vacker. Alldeles för bra för denna värld.

Det är 20 år sedan och än idag kan jag sakna att inte få berätta om saker för henne. Hon älskade att prata. Djupt och förtroligt. Ut med det. Allt som bekymrar eller oroar. Hon var så bra. Hon sa att ”Jag kan möta döden, och vara nyfiken på andra sidan. Men jag kan inte stå ut med att inte få se mina barn växa upp…”

Jag minns den tiden så väl. Så förvirrande och tomt. Och jag dök ner i musiken. Där fanns Queen. Dem sög tag i mig och lyfte mig, och det var precis vad jag behövde. Så här i efterhand kan jag inse hur bra det gjorde mig och hur enastående kraften i musik kan vara.


Brian, Freddie, John, Roger

Queen helade mig. De stärkte mig och hjälpte mig hitta glädjen igen. Nu lyssnar jag på låtarna och gråter och ler på samma gång. Minns allt så väl och det är ljusa minnen. Trots allt.

Mamma och Freddie har nog funnit varandra där uppe och har säkert skitkul. Medans vi andra här nere saknar och gråter och tycker att världen fattas något…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *